Politiebureau ontruimd vanwege gevonden handgranaten

woensdag 1 maart 2017

Hoensbroek - Het politiebureau in Hoensbroek aan de Kouvenderstraat is woensdagmiddag ontruimd, nadat iemand twee handgranaten bij de balie had afgegeven.

De handgranaten waren gevonden bij opruimwerkzaamheden op een zolder van een woning in Hoensbroek. Nadat de handgranaten aan het politiebureau waren afgeleverd, werd het bureau meteen ontruimd. Bij onderzoek door specialisten van de politie bleek het daadwerkelijk om handgranaten te gaan en niet om mogelijke dummy’s. De EOD (Explosieven Opruimingsdienst Defensie) zal rond 18.00 uur in Hoensbroek arriveren om de twee handgranaten te bergen en af te voeren. Tot die tijd blijft het bureau en een deel van de straat bij het bureau gesloten.

Het is niet de eerste keer dat er bij dit politiebureau handgranaten zijn afgegeven. Dit gebeurde in september 2015 ook al, toen twee handgranaten werden afgeleverd aan de balie van het bureau. Mensen die (hand)granaten vinden, brengen deze soms (overigens met de beste bedoelingen) naar het dichtstbijzijnde politiebureau. Daarbij nemen zij echter zelf een onnodig risico, zowel voor zichzelf als voor hun omgeving. Het advies is om de politie in kennis te stellen als er een explosief wordt gevonden en het explosief zelf niet aan te raken of te vervoeren.

 

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Windraak | 112 alarmeringen Windraak | Goedkoop Tanken in Windraak | Supermarkten in Windraak | Weerbericht Windraak